Támogatói döntés született

  • 2017. augusztus 01.
  • admin
Hír

A HACS örömmel értesült, hogy a(z) Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi közösségi fejlesztési stratégiához kapcsolódva c. felhívására benyújtott, TOP-7.1.1-16-2016-00052 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét az Magyar Államkincstár Központ vezetője 37.494.801 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

Tekintettel a beérkezett kérelmek magas számára a konstrukción rendelkezésre álló forráshoz képest, az Irányító Hatóság vezetőjének döntése alapján, mind a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítására, mind a Helyi Akciócsoport működésére tervezett költség és támogatás 50%-os csökkentése történt azon projektek esetében, melyek elérték a felhívás által rögzített szakmai minimum pontszámot és teljesítették a támogathatóság egyéb, elutasítást nem eredményező szempontjait.

Ezáltal elősegíthető az egymástól tartalmi, szakmai minőség szempontjából nem jelentősen különböző Helyi Akciócsoportok által bemutatott stratégiai célok megvalósulása.

Ebből kifolyólag a HACS elsődleges feladata a HKFS átdolgozása a csökkentett megvalósításra fordítható összegnek megfelelően. Az 50%-os támogatáscsökkentés miatt szükségszerűvé vált a a HKFS-ben foglalt költségevetés átdolgozása is.