Tánccal a gyökereinkhez - táncbemutató

  • 2021. május 21.
  • admin
Esemény, Hír

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01759 azonosítószámú „Tánccal a gyökereinkhez” című projekt keretében táncbemutatóra szeretettel hívunk Kiskőrös város főterén 2021. május 30-án megrendezésre kerülő táncbemutatóra!

Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzata tevékenységének célja, a helyi lakosság nemzeti öntudatának megerősítése, a nemzetiségi szervezetek aktivitásának növelése, és a város történelmi, kulturális és vallási hagyományainak megismerése és ápolása. Fontos része a munkásságuknak, hogy a különböző programok által a közösség régi ünnepei felelevenedjenek és megtartásra kerüljenek.

A projekt keretében a német népi viselet és nemzetiségi tánc hagyományait kívánjuk bemutatni kulturális program kapcsán. A népi viseletek bemutatásának célja, az itt élő német gyökerekkel rendelkező lakosok nemzetiségi öntudatának megerősítése, hogy büszkék legyenek őseik hagyományára.

A projekt keretében beszerzésre került 16 fő részére leány/női és 16 fő részére fiú/férfi részére sváb viselet.

A rendezvényen a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium (KEVI) német tagozatának táncosai a német nemzeti kultúra bemutatásaként német népzenére német táncokat adnak elő.

Program:

10:00 - 10:15 Megnyitó beszéd
10:15 - 10:45 Néptánc bemutató
10:45 - 12:30 Viseletek bemutatása

Tánccal a gyökereinkhez - táncbemutató
440.32 KB
tanccal_a_gyokereinkhez_meghivo_esza_gyereknap_2.pdf