Lezárult a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02277 számú „Hagyományőrző Városi Sportnap Kiskőrösön” elnevezésű projekt megvalósítása

  • 2022. június 15.
  • admin
Hír

Kiskőrös Város Önkormányzata 2021. február 26. napján nyújtott be támogatási kérelmet Kiskőrös Kulturális Központ Közösségalapú Fejlesztése Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia keretében a Kiskőrösi Kulturális Központ Helyi Akciócsoport által meghirdetett „Hagyományokat bemutatását szolgáló, kisebbségek közösségeinek aktivitását erősítő tevékenységek támogatása” című, TOP-7.1.1-16-H-052-4 kódszámú felhívásra. A támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A megítélt 4.812.405,-Ft támogatásból három rendezvény valósult meg. A Városi Sporttelepen megrendezésre került a Hagyományőrző Városi Sportnap. Az eseményen Kiskőrös Város Önkormányzata lehetőséget biztosított a sportegyesületek, sportklubok, egyéb civil sportszervezetek bemutatkozására, tevékenységük megismertetésére, ezzel is felelevenítve a „Torna Ünnepek” hagyományát. Az ingyenesen megrendezésre kerülő Sportnapon a lakosság széles köre részt vett. A Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda is segítette kitelepülésével a résztvevők egészségtudatosságának növelését és a közösség fejlesztését

A nagy érdeklődésre való tekintettel további két rendezvény megvalósítására került sor az időközben Kiskőrösön átadott futókör pálya igénybevételével.

Az első rendezvény során a megnyitót követően  a helyszíni regisztráció  után, ki-ki teherbírása szerint róhatta a köröket. Ezzel megvalósulhatott egy hagyományos sportolási lehetőség, a futás, új „alapra” helyezése.

A projekt „záró” rendezvénye két helyszínen valósult meg. Az érdeklődők Kiskőrösön a Záportározó tó körül elterülő futópályát szervezetten, tömegesen vették igénybe. A sport szorosan kacsolódik egészségünk megőrzéséhez, ezért a helyszínen az EFI Iroda munkatársai egészségmegőrző tanácsadással, a résztvevők egészségügyi állapotának felmérésével is teljesebbé tette a Futóköri Nap rendezvényét.

A nap végeztével a résztvevőket egy fergeteges könnyűzenei koncertre vártuk Kiskőrös Főterére, ahol szintén lehetőségük volt „az aktív mozgás gyakorlására”. Fenyő Miklós zenéje méltó záróakkordja volt a rendezvénynek.

A projektről bővebb információt a www.kiskoros.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Domonyi László polgármester

Kiskőrös Város Önkormányzata
6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1.
78/513-120
E-mail: polgarmester@kiskoros.hu

Sajtóközlemény
456.69 KB
sajtokozlemeny_sportnap.pdf