Lezárult a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02399 számú „Helyi termelők vására Kiskőrösön” elnevezésű projekt megvalósítása

  • 2022. május 17.
  • admin
Hír

A Hazai Termék Rendezvény-és Kiállításszervező Kft. 2021. év augusztusában nyújtott be pályázatot „Hagyományokon alapuló helyi gazdaságok együttműködéseinek fejlesztése” pályázati felhívásra, amely kedvező elbírálást nyert.

A pályázat megvalósításához a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02399 projekt keretein belül 4 360 228 Ft támogatási összeget biztosított.

A megítélt támogatásból a Hazai Termék Rendezvény-és Kiállításszervező Kft a tervezett rendezvényeket 2022. május 12. napjáig megvalósította.

A helyi termelők vásárának megvalósítása egyedi, családias hangulatban lehetővé tette az olyan minőségi alapanyagokból készült kézműves élelmek kóstolását és vásárlását, mint például a házi készítésű füstölt áruk, a kézműves sajtok, a borok, mézek, lekvárok, olajok,
zöldségpástétomok, préselt gyümölcslevek. Egészséges, vegyi anyagoktól, kemikáliáktól mentes ételeket kínált és lehetőséget teremtett a látogatóknak, hogy testközelből is megismerjék ezeket a termékeket. A rendezvény minden korosztály számára kínált programokat.

Azért, hogy ne csak az együttműködő partnerek tagjai, hanem más helyi termelők és szolgáltatók, kézművesek is a legfrissebb és legszakszerűbb információkhoz juthassanak, tevékenységük hatékonyabb végzéséhez 6 alkalommal szerveztek olyan szakmai találkozókat, amelyeken értékes információkat, új, innovatív értékesítési, szakmai lehetőségeket nyújtottak a gazdák számára. A projekt sikeresen és eredményesen lezárult, a résztvevők széleskörűen megismerhették a környező termelőket és termeléshez és együttműködéshez kapcsolódó fontos információkhoz jutottak.

További információ kérhető:

Hazai Termék Rendezvény-és Kiállításszervező Kft
6200 Kiskőrös, Dózsa Gy. út 26.

Sajtóközlemény
160.74 KB
sajtokozlemeny.pdf